Tinglev Skole (Aabenraa)

Tinglev Skole (Aabenraa)

Foreningsdag - Med en foreningsdag bliver de aktiviteter, som byen byder på synliggjort, og eleverne på Tinglev Skole får et større kendskab til de forskellige muligheder de har, hvilket giver dem en større chance for, at finde netop det, der passer til dem.

Tinglev skole vægter motion, bevægelse og trivsel højt. Derfor har de gerne ville være med til at synliggøre de aktivitter, som byen byder på. Tidligere har de kun delt flyers ud fra enkelte foreninger. Men med en foreningsdag, får børnene et større kendskab til mulighederne og dermed er der større chance for, at de finder det, der passer til dem.

Formålet med foreningsdagen er: 

  • At fremme tilknytningen til det nære samfund og give mulighed for at inddrage mennesker med andre fagligheder og kompetencer i elevernes læring
  • At give eleverne en anderledes skoledag, hvor trivsel og motion bliver prioriteret højt
  • At give børnene kendskab til byens foreningsliv

Positive tilbagemeldinger
Børnenes tilbagemeldinger har været meget positive. De har især været glade for at prøve nye idrætsgrene, og har gavn af samværet og fællesskabet.

Trivsel og motion i fokus
I forbindelse med implementering af folkeskolereformen fik skolen etableret en årlig foreningsdag, hvor alle elever deltager.
Skolen har holdt foreningsdagen i to år. Første år var eleverne blandet på hold fra 0.-6. klasse, men efter en del refleksion over forløbet og har de ændret programmet, så eleverne er sammen årgangsvis og dermed får en social dag sammen, hvor trivsel og motion er i fokus.
Eleverne er sammen klassevis/årgangsvis, hvor de får en fælles oplevelse og dyrker motion på forskellige måder.

Samarbejde med idrætsforeninger 
Tinglev skole inviterede idrætsforeningerne fra Tinglev-området til at tilbyde deres idrætsaktivitet til eleverne. Skolen har haft besøg af foreningerne: Badminton, håndbold, fodbold, tennis, petanque, billard, svømning, kirken (kor), zumba, FDF, rideskolen og Tinglev Forum, som har gåture på det nyetablerede stisystem.
I løbet af dagen får børnene juice og en bolle. Dagen afsluttes med en opvisning fra Højer Efterskole, hvor alle elever, pædagoger og lærere får en fælles afslutning på en god og anderledes dag.
Skolen har en underviser med fokus på skoleidræt, som er tovholder. Hun inviterer foreningerne og laver program for dagen.

Vejledning til andre
Skolen har én tovholder som holder styr på dagen. Der skal inviteres de relevante foreninger. Der skal være godt styr på hvilke aktiviteter der skal være hvor på skolen, hvilke elever der skal prøve de forskellige aktiviteter og hvornår. 

 

Skolens hjemmeside; http://tinglevskole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

27. februar 2018

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.