Skovshoved Skole (Gentofte)

Skovshoved Skole (Gentofte)

Restaurant-projekt - På Skovshoved Skole får eleverne indblik i hele processen omkring en virksomhed - både hvordan man starter en virksomhed op fra bunden, hvordan man styrer økonomien, og hvordan det er at være iværksætter.

Eleverne på Skovshoved Skole skal først skrive en jobansøgning og et CV. Ud fra det bliver de inviteret til en samtale og de elever som bliver ansat i ledelsen, deltager i ansættelsen af andre medarbejdere. Til gengæld skal de påtage sig et stort ansvar og være villige til at arbejde hårdt.

Et "real world" projekt
Årgangen opbygger egen restaurant med alt, hvad det indebærer. Eleverne søger job og bliver ansat i restauranten, som så har åbent for forældre m.fl. Formålet er, at eleverne arbejder med et "real world" projekt, som giver dem indblik i en branches muligheder. De udvikler kreative, innovative og entreprenente kompetencer og får en viden om, hvordan man bliver iværksætter.

Derudover har de forud for projektet arbejdet med hygiejne, madspil, varer i sæson og bæredygtighed, således at de kan træffe fornuftige valg. Ofte må de vilde ideer til menuen droppes, når de har undersøgt prisen. På den måde gør de sig mange erfaringer undervejs.

Nye kompetencer i spil
I sådan et projekt kommer der helt andre kompetencer i spil end i normal klasseundervisning. Det bliver langt mere vigtigt at kunne tage initiativ og ansvar, at kunne arbejde praktisk, at have overblik og kunne holde hovedet koldt, at være høflig, at være selvstændig. De drenge, som har svært ved at sidde stille, finder pludselig ud af, at de er gode til at lave mad eller servere. Måske skal de være iværksættere senere i livet.

Vejledning til andre
Skovshoved Skole anbefaler, at alle årgangens lærere skal deltage, og at der skal afsættes minimum en uge til projektet inklusiv to aftner. 
Skolen benytter sig af KIE-modellen (det kreative, innovative og entreprenante rum), så eleverne bliver ledt igennem en proces, hvor de bliver hjulpet til at få nye ideer og innovere, inden de begynder at planlægge restauranten på et mere praktisk plan. Derefter starter det store arbejde med at få restauranten op at stå.
Hvis det er muligt er det en fordel at trække på eksterne samarbejdspartnere. 

Læs mere om projektet eller se video nedenfor

 

Skolens hjemmeside; http://skovshovedskole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

27. februar 2018

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.