Herstedøster skole 2017 (Albertslund)

  • folkeskole

Herstedøster skole 2017 (Albertslund)

Ny app sætter Herstedøster skole i bevægelse - LOLapp er Danmarks og måske verdens første app, som kombinerer fysisk leg og bevægelse med de faglige mål. Appen er spækket med funktioner, der gør planlægning og undervisning til en leg. Med den nye app er det nemt at få mere leg og bevægelse ind i de fagfaglige fag. App´en er udviklet af idrætspædagoger i samarbejde med Albertslund Kommune og Herstedøster skole.

Fysisk aktivitet er godt for sundheden og indlæringen.
Det har flere rapporter slået fast, og vi har oplevet det på daglig basis i vores arbejde som idrætspædagoger på Herstedøster skole.

Faglighed ind i legen og bevægelse
Vi oplevede, at vores kollegaer manglede inspiration til at få eleverne ud af klassen og få bevæget sig et par gange i løbet af dagen.Når vi deltog på kurser, var frustrationen stor – for hvordan får man faglighed ind i legen og bevægelsen? Hvor skal tiden til at planlægge komme fra? Og hvad må vi som pædagoger egentlig lave i understøttende undervisning?

Opfylder UVM’s trinmål
Derfor fik vi i 2015 en idé. Vi skulle lave en app, der var nem, hurtig og tilgængelig og som kunne hjælpe pædagoger, lærere og lærervikarer med nemt og hurtigt at igangsætte en sjov undervisning med leg og bevægelse og samtidig og samtidig opfylde UVM’s trinmål. . En app, som aldrig er lavet før. Det var starten på en lang rejse, som stadig kun lige er begyndt.

 Vi vidste ingenting omkring at lave en app. Men vi vidste, hvad appen skulle indeholde, da vi selv altid har været meget aktive med vores klasser og altid har prøvet at få leg og bevægelse ind i de fagfaglige fag.

Finansiering og samarbejdet
Uden at vide noget om, hvordan man laver en app, eller hvad det ville koste, begav vi os ud i at lave indholdet i papirformat. Vi sad efter arbejde og i weekenderne for at komme på lege/aktiviteter og funktioner til appen. Det var hårdt, men sjovt og engagerende. Men vi opdagede også, at den app vi ville lave, kostede mange penge. Penge som vi ikke havde.

6 måneder senere stod vi med en færdig app, der er lavet i samarbejde med Albertslund Kommune og Herstedøster skole.
Appen blev lanceret på Herstedøster Skole sammen med Albertslunds borgmester og skolelederen.

Appen indeholder tæt på 200 lege og aktiviteter
Appen indeholder tæt på 200 lege og aktiviteter rettet mod underviseren, men som eleverne vil få stor glæde af.

 Vi og vores kollegaer (både lærere og pædagoger) har prøvet alle lege og aktiviteter i de klasser, vi arbejder i. I første omgang er det indskolingen, appen henvender sig til, og senere i forløbet får mellemtrinet og udskolingen også glæde af appen.

Implementerbar på alle skoler i landet
Appen er implementerbar på alle skoler i landet. Og vil hjælpe med at skabe trivsel og glæde i de danske skoler, men samtidig vil den også hjælpe med at differentiere undervisningen.  
Appen kan hentes i AppStore og GooglePlay. Man kan prøve appen gratis i tre dage.

Man kan læse mere på www.lolapp.dk .

 

Skolens hjemmeside; http://herstedosterskole.skoleporten.dk/sp

Senest opdateret den

27. februar 2018

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.