Flakkebjerg Skole (Slagelse)

Flakkebjerg Skole (Slagelse)

Omsætning af skolereformen som kreativ udfordring: “Når uddannelse og dannelse går hånd i hånd” - på Flakkebjerg Skole bruger de kreative udfordringer for at forbedre vilkårene på skolen.

Flakkebjerg Skole har skolereformen ført til en række nye tiltag for skolen. 

Styrket faglighed
Med det formål at stryke fagligheden har skolen valgt at supplere de national tests og den kommunale testplan med en systematisk målig af elevernes faglige fremskridt, så fokus flyttes fra restultat til progression.

Udeskole
Flakkebjerg Skolen er af Undervisningsministeriet blevet udpeget som udeskole og har i den forbindelse arbejdet med at udvikle og udbrede udeskolepraksis i Slagelse Kommune og på landsplan. Elevernes læring styrkes gennem praktisk brug i fagene, og derfor har skolen systematiseret sin anvendelse af uderummet. De ser nu udesummet som både kundskabskilde, hvor vi henter ny viden, og som læringsarena, hvor praksis underbygger teorierne. 

Symfoniorkester
Skolen har i samarbejde med Slagelse Musikskole etableret et symfoniorkester med 69 ud af skolens 135 elever.

På Flakkebjergskolen mener de, at børn, der spiller musik, har lettere ved at lære end andre børn. Som reaktion på forskningsresultater i sammenhæng mellem musik og læring, har skolen i samarbejde med Slagelse Musikskolen oprettet deres helt eget symfoniorkester som en dek af skolens understøttende undervisning. 

Innovation
For bl.a. at styrke inddragelsen af teknologi og digitalisering i alle skolens fag, har skolen udarbejdet en læseplan for innovation og entreprenørskab implementeret gennem en systematisk anvendelse af LEGO® Education

Funnovation
Skolen har samarbejdesaftaler med et bredt udsnit af virksomheder og har senest samarbejdet med Flying Tigers Copehagens desginlaboratorium om en fordybelsesuge, hvor håndværk og kreativitet var i fokus. Med udgangspunkt i eksisterende designs har eleverne nysjkabt iog redesignet - og de har haft det sjovt!

Vejledning til andre
En præsentation af skolens projekt kan findes på deres projekts hjemmeside.

Skolens hjemmeside; https://flakkebjergskole.slagelse.dk/

Senest opdateret den

27. februar 2018

af

mhk

Læs også

08.10.19
Søndervangskolen 2019 (Aarhus)
Brede Børnefællesskaber (BB) er Søndervangskolens bud på øget inklusion, hvor afsættet er, at klassen udgør det stærke fællesskab, der giver plads...
folkeskole
30.08.18
Hedehusene Skole 2018 (Høje Taastrup)
Innovative elever former fremtiden. Alle elever på Hedehusene Skole arbejder i innovative læringsforløb i to gange seks uger. Det foregår tværfagligt...