Geelsgårdskolen 2017 (Region Hovedstaden)

Geelsgårdskolen 2017 (Region Hovedstaden)

Har du hjernen med i skole i dag ? På Geelsgårdskolen arbejder de med elever inden for det højt specialiserede område. Skolen har valgt at se alle elever som elever med hjerneskader, og har derfor valgt at efteruddanne medarbejder i neuropædagogik. Således at de tænker eleverne ind i undervisning ud fra hvordan elevens lærende hjerne og krop lærer.

Efter videns indspark, er Geelsgårdskolen nu i gang med at implementere neuropædagogikken i praksis, ved at lave små ændringer og prøvehandlinger.

Skolen har lavet en diplomuddannelse til alle deres lærere og pædagoger sammen med professionhøjskolen UCC samt et neuropædagogisk kursus til alle medhjælpere. Nu er skolen, i gang med at implementere dette i praksis, sammen med Elsass fonden.

Det har gjort, at vi har den nyeste viden med hver gang vi laver små ændringer i vores praksis. Målet er at blive endnu dygtigere til det vi gør.

Nu hvor vi har brugt et år sammen med UCC (1 gang om måneden) på at blive klogere, er vi i gang med at lave ringe i vandet. Ved at bruge de pædagogiske modeller som vi allerede havde, bare lidt anderledes i samarbejder vi med Elsassfonden, laver vi vores praksis om. Vi videofilmer vores hverdag og laver små ændringer ”prøvehandlinger” og ser på hvilken effekt det har, disse små videofilm deler vi med hinanden, så vi alle kan blive klogere. 

 

Målet er at alle bliver dygtigere.  Personalet skal finde på flere muligheder for at den enkelte elev kan lære mere. Dette ved at samspillet mellem den nye viden, der er om neuropædagogik, specialundervisning og relationer, kommer i spil via små ændringer i samspillet mellem medarbejder og elev. Derved højnes elevens læring og trivsel.

Geelsgårdskolens mantra er at;

  • hjerne og krop hænger sammen og læring er en bevægelse.
  • Små prøvehandlinger i hverdagen højner vores kontakt med eleverne og holder os op på beatet i forhold til refleksioner over praksis.
  • trives fagligt, er ligeså vigtig som at trives socialt, og de to sider af trivsel hænger sammen.

 

Skolens hjemmeside; https://www.densocialevirksomhed.dk/geelsgaardskolen/Sider/default.aspx

Senest opdateret den

23. februar 2021

af

Læs også

22.11.19
Publikumsprisen: Svartingedal Skole, Bornholms Regionskommune
Som det projekt, der fik mest opmærksomhed på Facebook, vinder Svartingedal Skole publikumsprisen ved DM i skoleudvikling 2019.
22.11.19
5. plads: Maglegårdsskolen, Gentofte Kommune
Maglegårdsskolen arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.