DM i Skoleudvikling synliggør nytænkning i folkeskolen

DM i Skoleudvikling synliggør nytænkning i folkeskolen

Folkeskolereformen har skabt helt nye udviklingsforløb på de danske folkeskoler. Skole og Forældre sætter i partnerskab med Danske Skoleelever fokus på de mange nye tiltag med konkurrencen DM i Skoleudvikling, der er en landsdækkende konkurrence og videndelingsplatform, som skal hædre skolernes arbejde og dele de bedste udviklingsforløb.

Videndelingsplatform og landsdækkende konkurrence
Rundt omkring på landets folkeskoler udvikler skolebestyrelser, elever, ledere, pædagoger og lærere nye ideer, strukturer og læringsrum til skolen. Denne udvikling bringer Skole og Forældre og Danske Skoleelever frem i lyset med en videndelingsplatform og den landsdækkende konkurrence DM i skoleudvikling. Konkurrencen afholdes frem til midt i oktober og kåringen finder sted d. 18. november i Nyborg ved Skole og Forældres landsmøde. Præmiesummen er 100.000 kr og vinderen får 50.000 kr.

Alt fra nanorobotter over iværksætteri til levende kunstinstallationer
En 3D-printer, en vinylskærer og nanorobotter, der bekæmper kræftceller. Madspil, bæredygtighed og iværksætteri i egen restaurant og tårnhøje hatte, der vandrer gennem byen. Det lyder ikke umiddelbart som forløb i folkeskolen, men på tre af landets folkeskoler, og deltagere i DM i skoleudvikling, er det en del af skolelivet.

Erfaringerne frem i lyset

- Vi ved fra vores medlemmer i skolebestyrelserne, at der sker mange nye tiltag på skolerne, og derfor vil vi gerne have erfaringerne frem i lyset, så vi alle kan blive klogere og finde inspiration til, hvordan vi kan gøre hjemme på vores egens skole, siger Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre.

Også hos Danske Skoleelever (DSE) ser man mange eksempler på nytænkning og håber på udvikling gennem erfaringsudveksling.

- Vi har i Danske Skoleelever besøgt over 90 procent af landets skoler i løbet af det seneste år, og vi har set mange gode eksempler på, at folkeskolen er under udvikling. DM i skoleudvikling handler om de succeseksempler, som kan inspirere andre. Derfor er vi med, udtaler formand for DSE, Jens Vase Poulsen.

Generelt om DM i skoleudvikling
DM i skoleudvikling er en konkurrence for alle folkeskoler i Danmark. Der konkurreres om at være bedst til at udvikle den danske folkeskole. DM i skoleudvikling indsamler og deler de gode eksempler på www.dmskoleudvikling.dk og skaber derved synlighed omkring skolernes bedste udviklingsforløb. Udviklingsforløbene bedømmes blandt andet på, om de indeholder nytænkning, øger elevernes trivsel, dannelse og læring og kan implementeres på andre skoler. Vinderforløbene kåres den 18. november i Nyborg. Præmiesummen er 100.000 kr. Vinderskolen får 50.000 kr.

DM i skoleudvikling støttes af Ministeriet for Børn, Unge og Ligestilling. Skole og Forældre og Danske Skoleelever driver DM i skoleudvikling i fællesskab. Danmarks Lærerforening, BUPL, Skolelederforeningen, Børne- og Kulturchefforeningen og ministeriets læringskonsulenter bakker op om projektet og er med i juryen.

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre, mobil: 31 71 63 78

Yderligere oplysninger: Karin Garde Frandsen, kampagneleder, Skole og Forældre, telefon: 33 86 02 02

 

Udgivet den

2. september 2016

Læs også

Kåring af vinderne af DM i Skoleudvikling på Skole og Forældres landsmøde i november 2017.
03.09.18
Sidste års vinder af DM i skoleudvikling: Det vildeste, jeg har oplevet som lærer
Sct. Nicolai Skole i Køge, sidste års vinder af DM i skoleudvikling, oplever en kæmpe interesse for deres udviklingsforløb, Demokratid. DM i...